Kinderyoga

* Kinderyoga is leuk want je hoeft niets en mag lekker JEZELF ZIJN!

* Kinderyoga is GEZOND: het maakt je bewust van je lichaam en hoe het functioneert.
   Je spieren worden sterker, je houding krachtiger en je gewrichten blijven soepel. 

* Door goed te ademen krijg je meer ENERGIE maar kun je je ook beter ONTSPANNEN.  
   Door te ontspannen vind je RUST om alle indrukken van de dag te kunnen verwerken maar ook om 's avonds lekker in slaap te kunnen vallen.

* ONTSPANNEN vergroot ook je AANDACHTS-  en CONCENTRATIEVERMOGEN wat je nodig hebt om te leren op school of om te presteren tijdens
   sportactiviteiten. 

* Kinderyoga stimuleert CREATIVITEIT en FANTASIE waardoor kinderen in contact kunnen komen met hun innerlijke wereld.

 

Kinderyoga voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar

Het is een groot avontuur, alles kan en niets is onmogelijk!  Bewegen, zingen, yoga houdingen, adem- en concentratiespel, kindermassage en fantaseren zijn de basis-ingrediënten om de creativiteit te prikkelen en de kinderen uit te dagen om, vanuit hun prille bewustzijn, zich vrij te kunnen voelen. Samen gaan we hun innerlijke wereld ontdekken en vorm geven. De ene oefening doe je alleen op je mat, de andere juist weer samen. Vanuit inspanning gaan we naar ontspanning en vanuit beweging naar rust. De seizoenen van het jaar, de natuur, dieren en sprookjes zijn thema's die regelmatig terug te vinden zijn in de les.
Ik maak daarnaast veel gebruik van de kinderyoga kaarten, (yoga) muziek, natuurlijke materialen, geuren en geluiden, mandala's en visualisatieverhalen.

Kinderyoga voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar

We maken kennis met de zonnegroet en de verschillende yogahoudingen door middel van spel en verhalen. We onderzoeken de yoga houdingen door er wat langer in stil te staan om te ontdekken wat het doet met je lichaam en wat het doet met je gevoel. Soms brengt een bepaalde houding je in balans, of zorgt ie juist dat je je krachtig voelt. De een is een uitdaging, de ander juist om tot rust te komen in je lijf en hoofd. We gaan op zoek naar onze grenzen en mogelijkheden, we luisteren en helpen elkaar met de oefeningen en gaan respectvol met elkaar om. We komen in contact met onszelf en de ander door te bewegen, stil te zijn en met AANDACHT te voelen en aanwezig te zijn.

 

Naast de yoga houdingen en de zonnegroet oefenen we met  ademhalings- en mindfulnessoefeningen, kindermassage en zoeken we de ontspanning en rust op in onszelf door middel van een visualisatieoefening of eindontspanning. Elke les draagt een eigen thema en er is veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke aandacht. Een proefles is gratis en ik nodig je dus graag uit om persoonlijk kennis te komen maken met kinderyoga. 

 

Yoga voor tieners van 10 tot 16 jaar