29 juli

 

Hari Om yogi's en yogini's,

 

Zomer van 2017, dichtbij huis, maar toch weg van huis, vertoef ik in paradijs, een huisje in het bos met hond en kippen, vuur, hei en wifi om vanuit stilte, rust en ontspanning te genieten van alle mooie momenten, kinderen en volwassenen die mijn pad en mat hebben gekruist, trainingen en ontmoetingen met (mede) docenten en collega's en niet te vergeten al mijn persoonlijke ontwikkelingen, leermomenten, keuzes, successen en samenwerkingen. Een jaar rond, waarin ik mocht groeien, op zakelijk, persoonlijk, emotioneel en spiritueel vlak. 

 

Zo ontving ik eind september Kathy Randolph, docent en trainer Yoga for the special child, uit Nevada texas, in Amsterdam voor haar tweede bezoek aan Nederland voor de training Yoga for the special child basic 1.

 

Mocht ik in oktober wederom de eerste jaars MBO studenten van het Alfa College Sport en Bewegen kennis laten maken met yoga in het onderwijsprogramma.

 

Vanaf 1 januari had ik (eindelijk) de beschikking over een eigen kleine praktijkruimte in de studio Bij Agnes om kinderen en volwassenen te ontvangen voor individuele yoga sessies waardoor ik niet meer stad en land hoefde af te rijden, maar iedereen bij mij kon uitnodigen op de mat, yoga for the special child kreeg hierdoor een "thuis".

 

Langzaamaan werden ook de workshops voor ouder-kindyoga naar deze tweede locatie verplaatst, waar ik nieuwe inspiratie vond voor nieuwe workshops, oa Sahara, Noordpool en Indianen workshops, die binnen no-time volgeboekt waren (en daarom volgend jaar weer terugkomen ;-)).

 

Werd het KinderYogaJuf team uitgebreid met de komst van de leukste juffen Natascha (kinderyoga 4-12 jaar), Antoinette (kinderyoga 4-12 jaar) en juf Ilja (kindermeditatie & yoga 9-12 jaar). Ook hadden we gastjuf Jolien van PLAY Acroyoga uit Haarlem die ons liet vliegen, stunten en op zijn kop hangen. Juf Jolien zal komend seizoen wederom haar opwachting maken voor nog meer acro fun!

 

In mei mocht ik wederom Sonia Sumar in de studio in Groningen ontvangen, Yogini en mother of Yoga for the special child, mijn "guru", inspirator en teacher, met de training Yoga for the special child basic 2, vervolg op basic 1. En wat een indruk en ontmoeting was dat, ik kwam mezelf letterlijk tegen op de mat, mijn angsten, mijn uitdagingen, mijn frustraties, peace, antwoorden, missie en purpose in life, ik was geraakt, geinspireerd en geactiveerd, alsof ik wederom weer wat dichter bij mezelf was gekomen en wist wat me te wachten stond door de gift en kennis die ik van haar kreeg.

 

Ik ging, achter de schermen, aan het werk: een nieuwe website is in ontwikkeling: www.yogaforthespecialchild.nl. Een website waarin je alle informatie, docenten en trainingen kan vinden over Yoga for the special child, the Sonia Sumar method (verwachte release datum: half september 2017).  Een site die ervoor moet zorgen dat deze methode in Nederland en daarbuiten op de kaart wordt gezet, kinderen en ouders bereikt die met opgeleide en gespecialiseerde docenten de ontwikkeling van hun kind(eren) met special needs dmv yoga kunnnen ontplooien en verder ontwikkelen, vanuit aandacht, soul to soul connectie. 

 

Ik sleepte de eerste weken mezelf letterlijk elke dag op de mat: practice what you preach! Elke dag aandacht voor mezelf, soms een complete practice, soms alleen een mantra omdat ik de kracht niet kon vinden om mezelf uit bed te slepen en op die mat te gaan. De ene dag mijn vriend, de andere dag mijn grootste .... uitdaging.

 

En dan vind de verandering plaats: de mantras worden niet alleen op de mat gezongen, soms ben ik al aan het zingen voordat ik me bewust ben van het feit dat ik zing, hardop, in de auto of op straat, het maakt me niet uit waar. Mijn lichaam wordt sterker en gezonder, mijn ontsteking in mijn heup, opgelopen bij het hardlopen, hersteld langzaam (heel erg langzaam als je het mij vraagt), ik kan weer (pijnloos) klimmen op de klimmuur, mijn fysieke houding wordt sterker waardoor mijn klachten uit mijn rug afnemen, ik slaap beter, ik heb minder last van hormonale schommelingen en emotionele disbalans, ik durf steeds meer de controle los te laten (angst) en te vertrouwen op datgene wat op mijn pad komt, meegaan met de stroom en flow, het leven leven zoals het zich ontvouwt. 

 

Ik voel dat ik andere mensen, volwassenen, wil laten kennismaken met de methode Sonia Sumar, hatha yoga vanuit de bron, zonder poespas, en ik besluit om vrienden en kennissen uit te nodigen bij mij op de mat om mezelf de kans te geven om ervaring op te doen in het lesgeven van hatha yoga aan mensen zoals jij en ik. En dat je dan voelt dat je angst omslaat in enthousiamse, mijn eigen practice op de mat mijn inspiratie wordt voor de lessen aan mijn (yoga) vrienden! En dat zij enthousiast raken en elke week weer terug komen omdat ze het zo fijn vinden!

 

Dat je dan het besluit neemt dat je klaar bent voor hatha yoga voor volwassenen, je op het september-rooster 4 hatha yoga lessen initieert, gewoon omdat het kan! 

 

En dan, eind juni, het telefoontje van een oud collega uit de hulpverlening, die ondertussen haar eigen psycholoog & (ortho)pedagoog praktijk runt, In2-psy, met de vraag of ik haar team wil komen ondersteunen op het gebied van lichaamsgericht werken, stress-release, meditatie en body awareness voor kinderen onder de 18 jaar. En dat ik per 1 augustus mijn eigen praktijkruimte heb bij In2-psy, waar ik kinderen en jongeren kan ontvangen op de mat, om ze oa te leren dat je met ademhaling, ontspanning en aandacht, je angsten, (neg)gedachtes en spanningen los kan laten.

 

En nu, eind juli, zit ik in het huisje in het bos, realiseer ik me door dit verhaal te delen met jullie, wat een intens mooi jaar ik achter de rug heb, dank ik iedereen vanuit mijn hart die hieraan een bijdrage heeft geleverd, zowel bewust als onbewust, en hoop ik dat ik aankomend jaar wederom de energie, gezondheid en geluk mag ontvangen om datgene te brengen waar ik gelukkig van wordt: yoga voor iedereen, groot, klein, jong en oud, met en zonder speciale zorg en aandacht, vanuit liefde, soul to soul connection...

 

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu 

 

Ik wens iedereen vanuit mijn little sweet paradise een zonnige zomer(vakantie) toe en ik hoop jullie allen te mogen ontvangen op de mat halverwege september

 

Namaste, 

Saskia

 

 

 

 

 

19 mei

Ik ontvang steeds meer kinderen in zowel de kinderyogalessen alswel in de Individuele Kinderyoga die te maken hebben met pesten. Omdat ik deze steeds groter wordende groep wil kunnen begeleiden, volg ik de specialisatie training KOMOP-coach van Pesten Buiten Westen. 

 

Het stappenplan KOMOP is een praktische werkwijze die richting geeft bij het begeleiden van een kind dat met pesten te maken heeft. KOMOP is een stappenplan, en geen kant-en-klare methode. Met dit stappenplan wil ik kinderen helpen herstellen en een basis verschaffen waarop zij dat kunnen neerzetten daar waar nodig is om het leven weer leuker te maken. 

KOMOP-coach
Als KOMOP-coach kan ik een kind individueel begeleiden, helpen een lotgenotengroep op te zetten of een ouderavond te verzorgen rondom dit thema.

Vanaf september 2013 zal ik als KOMOP-coach in te zetten en mocht ik wat voor u of uw kind kunnen betekenen dan hoop ik dat u contact met mij opneemt. 

 
    www.pestenbuitenwesten.nl 

 

 

1 mei

Ouder-peuteryoga Harkstede

Op woensdag 15 mei start De KinderYogaJuf ook in Harkstede met een ouder-peuteryoga cursus en wel op de woensdagmiddag van 16.00 uur tot 16.45uur! Deze 7 weekse cursus is voor ouder/verzorger en peuter van 2 t/m 4 jaar en de kosten voor deelname bedragen €75,- Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier. 

Cursus Ouder-kindyoga voor kinderen van 3,5 tot en met 5 jaar

Speel samen met je (bijna) kleuter mee in het yoga avontuur op zaterdagochtend van 11.15 uur tot 12.00 uur waarbij plezier, samenspel en samen ontspannen voorop staan. Een heerlijk een op een momentje voor jullie beiden.