Saskia

Saskia
Specialiteit: 
Yoga for the Special Child®

 

Mijn naam is Saskia Valk, oprichter van en docent bij De KinderYogaJuf en de trotse moeder van zoonlief Stijn (2010). Ik ben opgegroeid in Middelburg en besloot op mijn 18de te verhuizen naar Utrecht waar ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener volgde en in 2004 succesvol afronde. Ik kon direct aan de slag in een woonvoorziening voor kinderen met een meervoudige beperking in combinatie met gedragsproblemen. In 2008 verhuisde ik naar Groningen waar ik een baan vond bij de Kinderkliniek van Accare (kinder- en jeugdpsychiatrie) en waar ik veel ervaring en kennis opgedaan heb met het werken met kinderen met oa ADHD, Autisme/PDD(NOS), hechtingsproblematiek en/of andere psychische stoornissen. 

 

Na de geboorte van mijn zoon besloot ik al mijn aandacht te richten op mijn wens om een plek te creëren waar ieder uniek kind, met liefdevolle aandacht en ongedwongenheid zijn of haar innerlijke wereld kan ontdekken en zichzelf kan en mag zijn: De KinderYogaJuf werd mijn "tweede" kindje. 

 

Vanaf 2014 ben ik me verder gaan specialiseren in yogatherapie voor kinderen middels de methode Yoga for the Special Child® van Sonia Sumar. Deze prachtige internationale therapeutische methode, die 1 op 1 gegeven wordt, is ontwikkeld voor kinderen en volwassenen met een (intensieve) zorgvraag heeft als doel "meeting the child beyond body and behavior, soul to soul connection". Het is een unieke methode waarin ik op basis van vertrouwen, wederzijds respect, geduld en liefde om de algehele ontwikkeling van elke deelnemer te stimuleren. Binnen nu en 2 jaar hoop ik in Nerderland het eerste yoga centrum te kunnen openen voor kinderen en volwassenen met een (meervoudige) beperking waar meerdere opgeleide yoga for the special child docenten intensief en met alle aandacht en liefde de kinderen zowel individueel als in kleine groepen kunnen ontvangen op de mat. 

 

Opleidingen en trainingen die ik volgde:

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (2004)
Hatha Yoga Teacher Training 200hrs by Sonia Sumar (2018)
Hatha Yoga Teacher Training 500hrs NamoNamah (2014-heden)

Continue Education Cerebrale parese & Syndroom van Down (2014/2016/2017)
Continue Education Pranayama & Asana (2013)
Basic 2 Yoga for the special child (2014/2017)
Basic 1 Yoga for the special child (2013/2015/2016)

Kinderyoga Jip en Jan (2010)
Therapeutische Kinderyoga  Arterre (2012)