Yoga op school, BSO of KDV

De KinderYogaJuf biedt ook de mogelijkheid om op uw Kinderdagverblijf, BSO of op school kinderyoga lessen aan te bieden. 

Yoga op het kinderdagverblijf

Zoals bijvoorbeeld op Kinderdagverblijf De Boomhut in Helpman, waar de peuters en de pedagogisch mederwerkers 14 weken peuteryoga op woensdagochtend konden volgen. Elke week weer een nieuw thema, passend binnen het huidige seizoen en aansluitend bij de thema's die het kinderdagverblijf gebruikt in hun activiteitenaanbod. Niet alleen de peuters ontdekten hoe leuk kinderyoga was, ook de medewerkers van het kinderdagverblijf werden weer (creatief) geprikkeld om op een andere manier te kijken naar de belevings- en fantasiewereld van de peuters. 

 

De volgende cursussen zijn zeer geschikt voor in de kinderopvang:

* peuteryoga 
* baby yoga 

Yoga op de BSO of NSA

Ook op de BSO of NSA is het mogelijk om kinderyoga aan te bieden. Het fijne hiervan is dat de (meeste) kinderen al aanwezig zijn. Hierdoor hoeft het geen extra belasting voor ouders te zijn om ze te halen en te brengen en het kost de kinderen geen extra vrije speelmiddag. In een kinderyogacursus kunnen maximaal 10 kinderen zodat er aandacht blijft voor elk kind. Daarnaast biedt een kleine groep ook meer rust voor bv ontspanningsoefeningen en helpt het kinderen om hun eigen plek in de groep te vinden. Er wordt met de kinderen vooraf een kopje thee gedronken zodat ze even kunnen (om)schakelen tussen school en de les, maar ook om even de gelegenheid te krijgen om te vertellen wat ze graag willen vertellen.

Voor kinderyoga op de BSO/ NSA zijn de volgende cursussen mogelijk:

* kinderyoga voor kinderen van 4-6 jaar
* kinderyoga voor kinderen van 7-12 jaar

Yoga op school

Ik ben van mening dat kinderyoga juist in het huidige schoolsysteem een plaats verdient gezien de steeds groter wordende klassen, prestatie- en leerdruk. Kinderyoga kan een bijdrage leveren aan de leerprestaties van kinderen omdat het kind met kinderyoga kan leren hoe het zich beter kan focussen door aandachtspelletjes, concentratievermogen kan vergroten door oa ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Al deze oefeningen en meer zijn ook zeer goed uit te voeren achter of naast hun tafel in de klas. Het zijn vooral oefeningen die de kinderen kunnen doen tijdens hun opdrachten. Vraag naar de verschillende mogelijkheden voor in de klas.

Ouderavond met kinderyoga workshop

Ik verzorg met veel plezier een vrolijke en dynamische kinderyoga workshop op de ouderavonden op jullie school en/of kinderdagverblijf. Ik neem de ouders mee in een kinderyoga avontuur waarbij ik ze vraag om zich in te beelden dat ze de leeftijd hebben van hun eigen kind(eren). Op deze manier nodig ik ze spelenderwijs uit in de belevingswereld van hun (innerlijke) kind en zorg ervoor dat zowel de ouders in verbinding komen met elkaar alswel met zichzelf. Het is vooral een workshop waarin plezier en ontspanning voorop staan!

Een kinderyoga workshop duurt 45 minuten waarin we gaan bewegen, zingen, dansen, spelen met onze adem(haling), kindermassagespel en gaan ontspannen. De ouders hoeven geen ervaring te hebben met yoga, integendeel, het is laagdrempelig en toegankelijk voor een ieder. 

Kosten
De kosten voor een kinderyoga workshop van 45 minuten zijn €75,00 (excl reiskosten en BTW). 
Vraag middels dit contactformulier naar de mogelijkheden.